INSPECTORATUL DE JANDARMI JUDETEAN VRANCEA
General de divizie ERACLE NICOLEANU

     

Jandarmeria Romana este institutia specializata a statului, cu statut militar, componenta a Ministerului Afacerilor Interne, care exercita in conditiile legii atributiile ce-i revin cu privire la apararea ordinii si linistii publice, a drepturilor si libertatilor fundamentale ale cetatenilor, a proprietatii publice si private, la prevenirea si descoperirea infractiunilor si a altor incalcari ale legilor in vigoare, precum si la protectia institutiilor fundamentale ale statului si combaterea actelor de terorism.SCURT ISTORIC AL INSPECTORATULUI DE JANDARMI JUDETEAN VRANCEA
DE LA ÎNFIINTARE PÂNA ÎN PREZENT

Dupa intrarea în vigoare a Legii nr. 116 / 1998 privind organizarea si functionarea Jandarmeriei Române 25.09.1998 s-a înfiintat Comandamentul de Jandarmi Judetean Vrancea, în subordinea Comandamentului de Jandarmi Teritorial Ploiesti, cu sediul în municipiul Focsani.
Din data de 15.08.2001, Comandamentul de Jandarmi Judetean Vrancea a trecut din subordinea Comandamentului de Jandarmi Teritorial Ploiesti în subordinea Comandamentului de Jandarmi Teritorial Bacau, cu aceeasi structura a statului de organizare ca la înfiintare .
Dupa intrarea în vigoare a Legii nr. 550 / 2004 privind organizarea si functionarea Jandarmeriei Române, începând cu data de 08.04.2005 a luat nastere , Inspectoratul de Jandarmi Judetean Vrancea, aflat în subordinea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.
.
Date importante pentru unitate:

1. Ziua Jandarmeriei Romane 03.04

 

 Link-uri utile

  •  Presedintele Romaniei

  •  Guvernul Romaniei

  •  Ministerul Afacerilor Interne

  •  Protectia datelor cu caracter personal

  •  Centrul de Cooperare Politieneasca Internationala

  •  Schengen

  •  Jandarmeria Romana

112

 

Sesizati faptele de coruptie ale personalului M.A.I.

0800.806.806

linie telefonica gratuita a Directiei Generale Anticoruptie